Хөгшөөн заавал бууз банш гэсэн ойлголт байхгүй шдээ, ялангуяа золгооны үеэр! эсвэл үнэхээр энэ хоолыг л идэх ёстой юу?Chinggis бичсэн нь: ↑Да 2-р сарын 19, 2018 4:55 pmХарин наад эрүүл шингэц сайтай гэдгийн сайн талын цаана нь нөгөө бидний уламжлал соёл рүү өөр юм түрэх том аюул байгаад байгаамаа. гэхдээ тэрийгээ хадгалаад бага зэрэг сайжруулалт хийх нь нээлттэй шүү дэ. тэрнээс монголчууд хэзээ ч сар шинээр гахайн махтай кимчитэй хуурга идээд сууж байж арай болохгүй л дэ. Сүүтэй цай ходоодонд муу гээд орж ирсэн хүндээ шингэц сайтан эрүүл мэндийн гээд байхуу ч өгөлтэй биш. Цагаан сарыг зүгээр зочин хооллох баяр гэдгээр нь хүлээж авах нь буруу юм байгаам шүү.Tdi бичсэн нь: ↑Да 2-р сарын 19, 2018 4:28 pmДараа нь төвөгтэй ууц, хэвийн боов байна. Ажиглаад байхад цагаан сарын дараа ул боовоо иддэг айл улам л цөөрөөд байгаа харагддаг. Свийт Китчэнд (гарсан) хүүхнүүд ул боовоо бутлаад өөр юм хийж ч байх шиг. Тэгэн тэгэн тэр олон ул боов тавих хэрэгтэй ч юм уу гүй ч юм уу. Эдгээрт зарцуулах зардлаараа хаягдалгүй, эрүүл шингэц сайтай өөр хоол хийж яагаад болохгүй гэж.
Миний ойлгосноор түрүүн бичсэнчлэн битүүний өдөр битүү хоол идээд, бусад өдөр нь зочдоо дайлдаг. Тэгээд л амар, шинэ байх учраас буузаа хөлдөөж бэлддэг байх. Ойлгомжгүй зүйл байсаар л байна. Еэвэн тавьдаг байсныг хятад гээд больж байх шиг. Ер нь яг аль нь монгол, аль нь зөв гэдгийг мэдэхгүй л яваа. Хоол ундын хувьд идээ шүүсээ бэлдээд, цагаалга амсуулсан байхад бусад хоолонд учир байх уу?
Дээр нь тэр архи уух, сүүтэй цай нтр бол заавал биш дээ. Би ч сүүл рүүгээ хоол шингэхэд сайн гээд кола ууж л явлаа. Аль нь заавал, аль нь заавал биш гэдгээ ялгах ёстой л байх даа.