
Нөгөө талаас идээг яг юу бэлэгдэж, яаж өрдөгийг судлах ёстой юм шиг байгаан. Хэрвээ тэнд ёс жаяг байдаг бол даганаа дагана. Гэтэл одоо болтол мэддэггүй, айлууд, нутаг нутаг өөр байна. Дан том хурууд тавьж идээ зассан байхад торгуудь шагшуур шиг ороосон боов тавьдаг газар байна. Сондгой тоогоор л өрдөг гэдэг, баярхаж их том идээ зассан айлууд ч байна.Chinggis бичсэн нь: ↑Да 2-р сарын 19, 2018 12:56 pmБид өөр бусад юмаар дэлхийд ялгарч огт чадахгүй нь ойрын 100 байтугай жилдээ бат үнэн. Нүүдэлчин соёл, түүний онцлог хэдэн хэдэн зүйлс түүхээрээ л бид илүү ялгарч чадна. Хэрвээ Соц үед дээр нь зах зээлийн үед амьдрал хүнд цагаан сар дэмий гээд хүмүүс тоохгүй хаячихсан бол 1 бүтэн үе энэ соёлоос хаягдахад том асудал үүсэх юм байгаам. Өнөөдөр бид нар багаасаа л аав ээж өвөө эмээгийнд мах шүүс чанадаг идээ будаа засдаг цагаалага гээд юмаа хажуунаас нь харж мэдрээд өсчихсөн болхоор өнөөдөр хүүхдүүддээ тэрийгээ уламжлуулаад явах боломжтой болоод байгаам. Тэгэхээр хэдий хүнд байдаг ч гэсэн хүндрэлтэй 90% ийн асуудлаа түр дээ хойш тавиад 10% ын ач холбогдол өгдөг юм шиг ч цаанаа бол гол агуулга нь байдаг зан үйл ёс заншил соёлоо хүндэлж уламжлуулах нь бидний бараг үүрэг юм байгаам.
Сар шинийн өмнө гэр орондоо тууль хайлах, битүүний орой шагай тоглох, шинийн 1-нд золгох ёс, идээ засах ёс, мэнд мэдэх гэх мэт маш олон сайхан юмаа залуус нь илүү их дэлгэрүүлэх нь хойчдоо чухал болов уу гэж бодож байна.
Хөгширөөд очиход хүмүүст гаргадаггүй хатуу юмаа гаргачихсан байна гэдэгт итгээд л байгаа.
Харин айл айлд ороход За манай нутаг ийм идээ засдаг ингэж юмаа бэлддэг гээд гоё нутгийн онцлогоо танин мэдүүлж ёс ёмбогор байх нь гоё байгаам л да. Ядаж л бас нэг ахуй соёл, зан заншилын жижиг ч гэсэн ялгаа нтр нь бага багахан харагдаад дажгүй байхгүй юу.biggy бичсэн нь: ↑Да 2-р сарын 19, 2018 3:51 pmНөгөө талаас идээг яг юу бэлэгдэж, яаж өрдөгийг судлах ёстой юм шиг байгаан. Хэрвээ тэнд ёс жаяг байдаг бол даганаа дагана. Гэтэл одоо болтол мэддэггүй, айлууд, нутаг нутаг өөр байна. Дан том хурууд тавьж идээ зассан байхад торгуудь шагшуур шиг ороосон боов тавьдаг газар байна. Сондгой тоогоор л өрдөг гэдэг, баярхаж их том идээ зассан айлууд ч байна.
Минималист болох магадлал бага. Зүгээр л хүсэхгүй юм уу, дургүй юмандаа хүчгүй хэхэ. Ялангуяа тэр мах шөл, хоол унданд тиймэрхүү юм байгаан. Тэрнээс болноо болно, эхнэр бид 2 айлын томууд, доороо олон дүү нартай.
Харин наад эрүүл шингэц сайтай гэдгийн сайн талын цаана нь нөгөө бидний уламжлал соёл рүү өөр юм түрэх том аюул байгаад байгаамаа. гэхдээ тэрийгээ хадгалаад бага зэрэг сайжруулалт хийх нь нээлттэй шүү дэ. тэрнээс монголчууд хэзээ ч сар шинээр гахайн махтай кимчитэй хуурга идээд сууж байж арай болохгүй л дэ. Сүүтэй цай ходоодонд муу гээд орж ирсэн хүндээ шингэц сайтан эрүүл мэндийн гээд байхуу ч өгөлтэй биш. Цагаан сарыг зүгээр зочин хооллох баяр гэдгээр нь хүлээж авах нь буруу юм байгаам шүү.Tdi бичсэн нь: ↑Да 2-р сарын 19, 2018 4:28 pmДараа нь төвөгтэй ууц, хэвийн боов байна. Ажиглаад байхад цагаан сарын дараа ул боовоо иддэг айл улам л цөөрөөд байгаа харагддаг. Свийт Китчэнд (гарсан) хүүхнүүд ул боовоо бутлаад өөр юм хийж ч байх шиг. Тэгэн тэгэн тэр олон ул боов тавих хэрэгтэй ч юм уу гүй ч юм уу. Эдгээрт зарцуулах зардлаараа хаягдалгүй, эрүүл шингэц сайтай өөр хоол хийж яагаад болохгүй гэж.
Чи их сайн хүү болхоор алуулдаггүй байхөө
Энэ форумыг үзэж байгаа: 2 ба 0 зочин